Každý desátý člověk v České republice žije se zdravotním postižením.

Koupím si zelený svetr s kapucí...

11. 3. 2014

Víte proč? Důvodů je víc. Jednak ho nosí místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová a docela jí sluší, a pak také proto, že tím chci symbolicky dát zelenou pro další její cestu politikou. To, jak se zasadila o zákaz prodeje alkoholu v budově Sněmovny, se mi náramně líbí. Nejsem žádná moralistka, která se na alkohol dívá jako na metlu lidstva. Ale já si prostě v zaměstnání skleničku dát nemohu, i když by pro to byl kolikrát pádný důvod. Dneska už to prostě nejde. A to nedělám práci, při které bych rozhodovala o věcech, které přímo ovlivňují život všech občanů. Ale poslanci to dělají. Opravdu nechci, aby zákony přijímali lidé "v náladičce".

Nechci opakovat důvody pro nebo proti zákazu alkoholu ve Sněmovně. Toho jsou plné noviny. Chci ale říci, co je pro mě rozhodující. Prostě už by nemělo platit to, že „Co zakázáno kmánovi, je povoleno pánovi“. Někteří páni poslanci se ovšem považují za osoby, pro něž už neplatí slušnost či morálka. Jak jinak by mohl pan Kalousek prohlašovat, že mandát poslance mu byl svěřen na 24 hodin denně a že zákaz alkoholu ve Sněmovně snižuje vážnost poslance? Vždyť je to nesmysl. Pro obyčejného člověka jako jsem já, snižuje důstojnost a vážnost poslance daleko více to, když pan Kalousek opile blábolí do rozhlasového přenosu. Alespoň je dost chlap na to, aby se nevymlouval na virózu. Tak mě napadá, že se vlastně ozvala „potrefená husa“.

Poslance jsme si opravdu zvolili. Ale jejich mandát nejsou jen práva, ale i povinnosti. A pro mě i ty morální. Je to jednoduché. Ať si poslanci prostě pořádně udělají svou práci a pak si klidně jdou na pivo či slivovičku. A možná mě přitom potkají v zeleném svetru s kapucí...

Simona Breichová
Simona Breichová

Simona Breichová

Žiji v žlutém domečku mezi rybníky na jihu Čech, a to s manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Velkou radost mi v životě dělá můj chlupatý poklad - kokršpanělka Sandy. Sílu do života mi dodává sluníčko a voda, moc ráda plavu, asi lépe ve vodě než v životě. Dále mám ráda přírodu, práci na zahradě a dobré knihy. Naopak nesnáším bezmoc, bezohlednost, aroganci, klíšťata a komáry.

Komentáře

  • bob

    vloženo 6.5.2015 02:25:06

    Souhlas.ale proc tohle pises sem? Proc to nereknes jim? Kalouskovi a spol?tam to ma smysl,ale tady? ;-)

Přidat komentář...

Naši partneři:

HelpnetGreen Doors Fokus Praha Časopis Vozíčkář Časopis Vozka Časopis Psychologie Dnes Bayer

Spolek Dobré místo, z.s.© 2011-2024 Lidé mezi lidmiZdravotně-sociální portál |