Každý desátý člověk v České republice žije se zdravotním postižením.

Stanu se tichým bláznem?…

6. 5. 2014

Asi jako každou ženu i mě manžel občas pěkně štve. Ale musím přiznat, že jsem díky němu objevila některé věci, které mi přinesly do života nějakou tu radost a štěstí. Co se jen do mně nahučel kvůli pořízení si pejska. Já za tím viděla jen spoustu nepořádku a chlupů všude možně. Nedal si pokoj, přesvědčil mě a dneska je náš pejsek jednou z mých největších životních radostí. Prostě kdo nezkusí, neví…

Teď mě manžel po letech přesvědčil, abych se s ním a pejskem vydala na ryby. A zase ty předsudky…. Bůhví jak dlouho tam budu sedět a jen koukat do vody. Přitom bych mezitím na zahrádce mohla udělat spoustu práce. Ale sluníčko svítilo, manžel byl celé dopoledne nezvykle vlídný a vstřícný, a tak jsem se nechala přesvědčit a na ty ryby jela. A světe div se, bylo mi skvěle. Sice se mě nezmocnily žádné lovecké pudy (ryby stejně vůbec nebraly), ale posezení na hrázi rybníka pod staletými duby bylo až kýčovitě krásné. Takovou pohodu jsem už opravdu dlouho nezažila. Nechci tady barvitě líčit nádheru přírody, stejně by se mi to asi moc nepovedlo a připadá mi to i tak trochu nepatřičné. Ale stejně, třeba lednáčka nad vodou jsem neviděla od dětství a ten západ slunce nad rybníkem si určitě budu pamatovat hodně dlouho. Také jsem přišla na to, proč se říká, že rybář je tichý blázen. Na rybách se totiž dá krásně mlčet a všechny starosti a bolístky na duši nechat odplavit vlnkami.

Ne, rybářkou se asi nestanu. Ale určitě se budu chtít občas strávit příjemné chvíle u vody s tím svým tichým bláznem a naším pejskem. Je to opravdu balzám na duši. A navíc staré asyrské přílosloví říká: „Čas strávený na rybách se nepočítá do života“.

Simona Breichová
Simona Breichová

Simona Breichová

Žiji v žlutém domečku mezi rybníky na jihu Čech, a to s manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Velkou radost mi v životě dělá můj chlupatý poklad - kokršpanělka Sandy. Sílu do života mi dodává sluníčko a voda, moc ráda plavu, asi lépe ve vodě než v životě. Dále mám ráda přírodu, práci na zahradě a dobré knihy. Naopak nesnáším bezmoc, bezohlednost, aroganci, klíšťata a komáry.

    Přidat komentář...

    Naši partneři:

    HelpnetGreen Doors Fokus Praha Časopis Vozíčkář Časopis Vozka Časopis Psychologie Dnes Bayer

    Spolek Dobré místo, z.s.© 2011-2024 Lidé mezi lidmiZdravotně-sociální portál |